Blog

üzleti intelligencia (BI)

Érjünk el üzleti növekedést emberi erőforrás elemzéssel – case study.

A versenytársak között kiemelkedően magas fluktuációval küzdő vállalat szeretett volna a jól-be-nem-vált módszerek helyett valami újat, amivel csökkentheti az elvándorlási rátát - ez tűnt ugyanis az egyetlen járható útnak az ügyfélélmény javítása és a bevételnövelés felé. Az elemzések során feltűntek meglepő új összefüggések, előzetes feltevések dőltek meg vagy nyertek megerősítést.

üzleti intelligencia (BI), Tableau

Tableau 2018.1 release

Április 24-e nagy nap volt a Tableau-nál. ELISSA FINK - a Tableau marketing igazgatója, aki már 10 éve részese a szoftver egyedülálló missziójának - egyenesen úgy fogalmaz, hogy az adatok új hajnala köszöntött ránk (It’s a new day for data). A Tableau Data Prep kiadása mellett új termékstruktúrát vezettek be, és egy új verzióval álltak elő, ami már a legfrissebb számozási mód szerint a 2018.1 „nevet” viseli. Részletek a posztban>>

üzleti intelligencia (BI), Tableau

ÚJ Tableau eszközcsomagok és szerepkörök 04.24-től

Az adatok felhasználása minden terülten fontos kihívás, azonban különböző feladatokhoz különböző mélységű elemzési funkciókra van szükség. Erre az igényre reagálva a Tableau bevezetett egy új termékstruktúrát. A cél, hogy a lehető legnagyobb rugalmasságot biztosítsák amellett, hogy minden igényt kiszolgálnak egy a lehetőségekkel egyensúlyban levő áron.

üzleti intelligencia (BI)

Két kutatás értékeinek közös nevezőre hozása

Hogy is volt a korrupciós indexszel? 🙄 Összehasonlítottam a Transparency International által független forrásokból gyűjtött adatokat az országok lakóinak szubjektív véleményével. Az eredményt 121 országra készítettem el. Ezek között pl. Magyarországon egy 45-ös (közepesnél kicsit jobb) értékkel szemben a válaszadók 88%-ban ítélik korruptnak az ország kormányát/üzleti szféráját.

üzleti intelligencia (BI)

Mit takar és hová vezet a digitális elégedettség?

Digital Society Index 2018 néven adtak ki egy tanulmányt arról, hogy a társadalom hogyan viszonyul a digitalizációhoz. A vállalatok egyre inkább látják az ebben rejlő lehetőségeket, viszont nem érdemes elfeledkezni a tényről, hogy minden változás mozgatórugói az emberek maguk. Márpedig őket még nem igazán sikerült meggyőzni az előnyökről az eredmények alapján.

üzleti intelligencia (BI)

Kitekintő – tanulni, olvasnivalók BI & adatelemzés témában

Összegyűjtöttem azokat az oldalakat, amiket üzeti intelligencia témában szerintem érdemes nézegetni. Vannak köztük olyanok, amik az alapoktól indulnak, és olyanok, amik tippeket és trükköket adnak haladóknak. Kicsit lejjebb pedig azokat a helyeket találjátok, ahol (rajtunk kívül 🙂 ) online vagy tantermi formában véleményem szerint érdemes okosodni. Olvasgatnivaló WizVizBI - Andy Kriebel (hivatalos titulusa "Tableau Zen… Continue reading Kitekintő – tanulni, olvasnivalók BI & adatelemzés témában